Solsegel för skola & lekplats är ofta felaktigt installerade i Sverige.  Med 10 års solskyddserfarenhet från Australiens skolgårdar och parker har vi rätt kompetens att utföra en besiktning av ert område. Det räcker inte att täcka 25 - 50 kvm med små undermåliga färdigsydda segel. Skuggan vandrar under dagen och man täcker knappt hälften av önskvärd yta. Efter några år med billiga installationer brukar de se ut såhär.

Installationen har för tunna stolpar och ett färdigsytt segel med fasta mått. Förväntad livslängd på 3-4 år. Installerat och klart ligger priserna på 25 000kr - 50 000kr. Hur säkert är det för barnen? Hur säkert är det för vandalism?

Vi vill med detta påvisa att det lönar sig i längden med kvalité och större installationer. Självklart ska Sverige skapa skugga genom att plantera träd och bygga fasta tak också. Men i vissa fall är solsegel det bästa alternativet. Hur många träd har löv i april? Hur trevlig arbetsmiljö blir det med ett stort plåttak över sandlådan hela året om?

 

 

SKYDD MOT SOLENS FARLIGA UV-STRÅLAR 

Se artikeln från Dagens Nyheter den 31 Januari 2016:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/skolgardar-ska-skyddas-fran-farlig-uv-stralning/

 Utdrag från artikeln i DN 31 Januari 2016

Skolgårdar skall UV-skyddas.

För att minska risken för hudcancer behöver landets skolgårdar få bättre skydd mot starkt solljus och Uv-strålning, enligt Strålsäkerhetsmyndigheten.

Kommunerna ska få handfasta tips om hur träd och andra solskydd kan placeras och på sikt kan ett tvingande tillsynsprogram införas.

Hudcancer är den cancerform som ökar snabbast i Sverige och SSM har på uppdrag av regeringen tagit fram förslag på åtgärder för de närmaste tre åren.

– Vi har insett att mer information inte är tillräckligt. Nu vill vi arbeta med flera spår där ett är att det ska vara lätt att göra rätt. Därför vill vi att alla skolgårdar för förskolebarn och elever upp till tolv år ska bli UV-säkra, säger Hélène Asp, enhetschef på avdelningen för strålskydd på SSM, till DN.

 

Se gärna detta tv-reportage från TV4 maj 2018:

https://www.youtube.com/watch?v=54wPKaCn1Dk

     

img_divider

Informationsvideo med Dan Poltrago:

Nedan ser ni ett tvåfärgat segel med 3 stolpar och segelskena mot fasad samt en trädsling:

Nedan ser ni ett blått Z16 solsegel med vajer i fasad och 3 stolpar. Notera även våra stolpskydd som sitter uppe året om:

VÅRA SERVICEAVTAL 

Tecknar ni ett förmånligt serviceavtal tar våra experter hand om allt. 

  Upp till 97% UV-skydd
  Behagligt klimat 
  Trevlig personal 
  Tvätt och vinterförvaring 
  Säker installation 

Med över 650 projekt utförda och vår långa erfarenhet gör oss till det bästa företaget inom solsegelbranschen
Designsegel anlitar inga andra, vi genomför alla våra jobb själva. Våra anställda är svensktalande och trevliga
Vi vet att bästa reklamen är en nöjd kund. Vi finns med er hela vägen samt många år framöver
Intresserad av solsegel? Boka tid