Segelduk

Segelduk för uteplats och altan

 

 

 

 

 

 

 

 

Segelduk är anpassad för segling, och härstammar från båtindustrin. I Sverige kan namnet ibland användas som ett annat namn för solsegel. Utseendet på ett båtsegel och ett Designsegel ser på avstånd ganska lika ut. Men det är egentligen två helt skilda produkter. Ett båtsegel som i grunden är byggd för att fånga vind blir aldrig riktigt rätt. Det finns fyra stycken väsentligt stora skillnader:

  • Designsegels produkter är "högspända". En rostfri vajer löper fritt runt om hela konstruktionen. Vilket ger en otrolig bra styrka.
  • Våra produkter har alltid "kurvor". De hjälper till att spänna mittpartiet av hela materialet.
  • "Fästpunkterna" i fasad/stolpe samt på själva seglet är av bättre kvalité.
  • Våra produkter från Designsegel är framtaget för att tåla och stå emot "UV-strålning".

SEGELDUK HAR EN KORTARE LIVSLÄNGD

Vårt mål när vi installerar fästpunkter på väggar och från stolpar är att kunna spänna riktigt mycket. Med vanliga segel är detta svårare att få till. Oftast hänger segelduken som en banan i luften. När vinden får tag i hela konstruktionen fladdrar och slår det. Livslängden är därför kortare än våra högspända Designsegel.

DESIGNSEGEL INSTALLERAR RIKTIGA SOLSKYDD

Vi tillverkar och installerar först stolpar samt väggfästen. Därefter mäter vi hela installationen och skickar ritningen till fabriken. Med denna arbetsmetod vet vi att det blir mindre än 1 cm felmarginal. Perfekt passform är viktigt för ett hållbart slutresultat. Att använda båtsegel fungerar, men det är inte lika hållbart som våra solsegelprodukter.

img_divider

 

Segeldukar bör användas vid segling

Vill ni ha lång livslängd på eran solsegelinstallation anlita oss på Designsegel

  Vanliga segel fladdrar och slår
  De bryts ner av UV-strålningen
  Bleknar snabbt
  Massproducerade = fel mått
  Båtsegel vill fånga vind