Segeltak

Skräddarsydda segeltak av högsta kvalitet

 

 

Segeltak är ett vanligt ord för solsegel i Sverige. Oftast tillverkas de av omsydda båtsegel. De kan vara av begagnade båtsegel eller nysydda från kapellmakare.

Segel från Kina beställs oftast över internet. Vår erfarenhet är att dessa bleknar snabbt och fästpunkterna inte är starka nog. Men det största problemet kommer ifrån att de är massproducerade. Varje fastighet är unik. Att beställa hem från internet är enkelt. Men att installera produkten är inte lika enkelt. Oftast åker man till den lokala bygghandeln och köper träskruv med krok. Som används till att hänga upp gungor. Bara för att inse att slutresultatet blir en hängande installation med usel passform. För att få till ett bra slutresultat behöver man först installera alla fästpunkter. Därefter mäter man upp seglets storlek.

 

SEGELTAK RÄTT UV-SKYDD?

Produkter från Designsegel har ett UV-skydd på 94 -97% beroende på färg och material. De är framtagna för att tåla och skydda mot UV-strålning. Ett segeltak bryts ner av UV-strålningen. Inom båtindustrin rekommenderar man att skydda seglet med speciellt behandlade UV-skyddspåsar/täcken. Med riktiga material ser du molnens former och himlens färg. Det blir som ett par "stora solglasögon" över ytan du vill skydda.

 

BÅTSEGEL ÄR GJORDA FÖR ATT FÅNGA VIND

Efter många års erfarenhet från Australiens hårda vindar och sol vet vi att båtsegel fungerar bäst till båtar. Ett segeltak har oftast en "buk". En inbyggnad i seglet för att fånga vind. Resultatet är en fladdrande installation som har en förkortad livslängd.

Våra högspända Designsegel är hållbara och skräddarsydda för att skydda mot sol och (regn).

img_divider

Segeltak tål ej UV-strålning

Att installera ett vanligt båtsegel blir självklart bättre än inget skydd alls. Vi vill bara berätta att det finns produkter som är framtagna för att vara riktiga solsegel. De är hållbara och ger en behaglig svalka samt ett fullgott UV-skydd

  Vanliga segel fladdrar och slår
  De bryts ner av UV-strålningen
  Bleknar snabbt
  Massproducerade = fel mått
  Båtsegel vill fånga vind