Solsegel i andra miljöer

Solsegel i offentlig miljö, parker, event och idrottsanläggningar

Det finns många miljöer som behöver ett hållbart sol eller väderskydd och där kommer vi på Designsegel in, då vi är ledande experter på högspända solsegel och membran.

Våra lösningar för solskydd är flexibla, anpassningsbara och begränsas inte av förutbestämda mått eller storlekar, vilket gör att de passar och kan installeras i alla miljöer. Vill man även skydda sig mot regn så kan man använda våra vattentäta segel. 

Parkmiljöer, äldreboenden, badplatser, golfbanor, padelbanor och nöjesfält är bara några av de platser där våra högspända solsegel återfinns. Med en hållbarhet för vindstyrkor upp till 40 m/s behöver man inte ens oroa sig över stormar och vi kan därför erbjuda en lång garantitid. 

Vi erbjuder helentreprenad och heltäckande serviceavtal så att processen blir så enkel och smidig som möjligt för er som kund. 

Solsegel i olika miljöer

Solsegel i offentlig miljö

Parker & gångstråk

På offentliga platser är det extra viktigt att kunna erbjuda solskydd och UV skydd. En större park eller ett promenadstråk i staden kan ibland behöva små oaser av skugga där det kanske också finns möjlighet till vila. 

Med våra solsegel blir parken eller gatan än mer användbar när man kan erbjuda solskydd under varma dagar. 

Solsegel Kolmården

Nöjesfält & djurparker

På nöjesfält och djurparker vistas mycket folk i alla åldrar och det finns all anledning att erbjuda svalka och skydd mot solen.

Våra designsegel anpassas lätt till miljön och blir ett välkommet inslag. På Kolmården finns våra segel bl.a. över sälarnas publikläktare och på Gröna Lund återfinns våra solsegel över en uteservering som fick ett rejält lyft 2021. 

Solsegel camping

Badplatser & camping

Att kunna erbjuda en skuggad och uv- skyddad miljö för de minsta barnen och för besökare som kanske vill komma undan solen en stund för att äta matsäck eller liknande är en viktig service på badplatser och campingar.

Våra solsegel återfinns t.ex. över barnpooler, över picknick-området och över lekplatser på både campingar och badplatser.

Äldreboende

Äldreboenden

Att våra äldre har full möjlighet att vistas ute på sitt äldreboende är en mycket viktig aspekt för boendet att ta hänsyn till

Det är då centralt med rätt solskydd och UV-skydd, då man med åren får en mer känslig hy och också behöver svalka under varma dagar. Med våra fina, stora och luftiga installationer kan man både träffas och umgås i en härlig miljö utan risk för skadlig strålning eller värmeslag.

Padelbana

Padelbanor

Det byggs fler och fler padelbanor i Sverige, då byggs även många banor utomhus.

Vi erbjuder därför marknadens mest stabila padeltak där en stålkonstruktion håller upp vattentäta segeldukar som skyddar padelbanan mot både sol och väta. Det håller bana och spelare torra samt förhindrar att man får solen rakt i ögonen när man spelar padel. 

Golfbana

Golfbanor

De flesta golfbanor ligger i naturmiljöer med öppna ytor och sol. Vi har därför tagit fram Designsegel att sätta över driving range för att skapa vattentäta eller svala ytor där man kan stå och öva. Dessa solskydd går också att göra flyttbara för att slippa bygglov på dessa säsongs-skydd.

Självklart vill ofta golfrestaurangen också ha snygga segel över sina uteplatser vilket ger ett enhetligt uttryck vid golfbanan.

Vårt erbjudande till företag och offentlig miljö

Serviceavtal

Med vårt serviceavtal slipper ni hanteringen av solskydd. Vi utför årlig besiktning, upp/nedtagning av solsegel samt vinterförvaring!

Totalentreprenad

Med vår arbetsmetod har vi kontroll över hela processen från början till slut. Alla delar i installationen görs direkt av oss.

Tåligt & hållbart

Med vår produkt är t.ex sönderblåsta solskydd ett minne blott. Vi installerar solskydd som tål väder och vind. I längden en mycket prisvärd investering.

Design

Våra solskyddslösningar kan anpassas helt efter platsens förutsättningar. Vi hittar flexibla lösningar, på fästpunkter, mått och format som fyller just era behov.

Trygghet

Vi är ledande experter på solsegel i Sverige med lång och gedigen erfarenhet. Att skydda utsatta platser på bästa sätt är vår vardag.

Garanti

Med marknadens mest hållbara segel kan vi erbjuda Sveriges längsta garantitider. Upp till 10 år på segel och installation.

Beställning och upphandling

Vi på Designsegel har gjort hundratals installationer av solsegel åt företag och i offentliga miljöer. Ofta är kraven och förutsättningarna unika i dessa miljöer. Här delar vi med oss av våra erfarenheter för att underlätta för er i beställning och upphandling av solsegel.

Vad vill du veta mer om?

Svar på vanliga frågor inom offentlig miljö, så som äldreboenden, badstränder och padelbanor.

Alla våra installationer ser olika ut då varje kund och projekt har unika förutsättningar. Därför ger vi alltid pris per offert när vi vet vilka förutsättningar just ditt projekt har. Kontakta oss om du vill veta mer.

Vi jobbar ofta med större uppdrag både för företag och offentlig miljö. Läs mer på vår sida om beställning och upphandling för att veta mer om hur vi jobbar med detta.

Ja, vi tror särskilt mycket på solskydd för äldreboenden. Alltför många äldre sitter instängda på sina varma rum under de ljusa fina månaderna på året, men nu kan äldreomsorgen bli mer flexibel med våra flyttbara solsegel.

Ja, våra segel passar perfekt för padelbanor. De ger solskydd men samtidigt ljusinsläpp så man kan spela padel utan att bli bländad eller bränd.

Vi erbjuder förmånlig och bekväm service till våra kunder.

– årlig besiktning
– upp/nedtagning solsegel
– tvätt/tork
– vinterförvaring

Kontakta oss för pris och mer information om serviceavtal.

Mindre projekt 3-4 veckor från beställning. Större projekt 6-8 veckor.

Vill man ha ett helt vattentätt solsegel så ska man gå på våra vattentäta segel. De släpper inte igenom något vatten alls. 

Ett vanligt solsegel är inte vattentätt men skyddar lite mot lättare nederbörd. 

Vindtåligheten för ett solsegel beror helt och hållet på hur robust installationen är. Vi använder alltid metallstolpar och rejäl markfästning, så våra installationer klarar vanligtvis upp till 38 m/s, vilket är ungefär vad Sveriges värsta orkan, Gudrun, uppmätte som mest. Men det beror även på förutsättningarna och vi ger alltid ett utlåtande om vindtåligheten på just ditt solsegel.

De flesta seglen blockerar mellan 90-95% av UV-A och UV-B strålningen. Generellt sett blockerar de mörkare färgerna något bättre. 

Ditt solsegel kan bli smutsigt beronende på omgivning, avgaser nedfallande löv osv. Ni kan själva spola av det med högtryckstvätt om ni tycker det behövs. Vid serviceavtal ser vi över om seglet behöver tvättas och erbjuder även ett avtal med tvättjänst. 

När ett segel tillverkas byggs dessa kurvor in för att de sträcker ut materialet i mitten av seglet. Utan dessa kurvor kommer seglet inte kunna spännas ordentligt. Ju spändare segel desto längre livslängd.

Solseglen tillverkas i Australien (Monotec). Våra vattentäta segel kommer från Frankrike (Serge Ferrari). Dessa två leverantörer anses vara de bästa på hela världsmarknaden.

Det enklaste är att kontakta oss för att att ge underlag till ert projekt. Alla installationer är unika och vi är väldigt måna om att hålla högsta kvalitet på allt vi gör. Använd kontaktuppgifterna nedan för att komma i kontakt med oss!

Dags att komma i kontakt?