Solsegel för altan & uteplats

Exklusiva & designade solsegel för ditt hus, uteplats och trädgård

Vi på Designsegel är Sveriges ledande experter på solskydd för privata hem och villor. Vi skapar solskydd med hjälp av designade solsegel som blir en naturlig del av ditt hus, trädgård, altan eller uteplats. Vi jobbar med färg, form och design av allt från fästen till stolpar och specialanpassade segel för att få till ett så snyggt resultat som möjligt. På så sätt blir din nya högspända segelduk inte bara bra solskydd eller väderskydd, utan också en designad detalj som blir pricken över i:et på din altan eller i din trädgård. Kombinationen av snygg design och full funktion gör våra solsegel mycket populära. 

Nedan kan du läsa om olika typer av installationer som solsegel för garage med carports, solsegel för pool och de mer traditionella segel på altan-lösningarna. Du hittar också några spännande kundcase där du kan läsa mer om vad vi gjort för några av våra mycket nöjda kunder. Du finner också svar på vanliga frågor lite längre ner. 

Vi utför projekt över hela Sverige

Solsegel för villa

Solsegel för altan & uteplats

Det finns otaliga spännande sätt att designa ett perfekt solsegel för din villa eller uteplats. En soldränkt altan kan plötsligt få skugga på ett både snyggt och funktionellt sätt. Dessutom kan man få regnskydd till altanen genom att göra seglet vattentätt. 

Med våra skräddarsydda segel får du den perfekta lösningen för ditt hus.

Solsegel carport

Solsegel Carport & Garage

Ett designat segeltak / väderskydd över dina fordon (som kanske inte ens behöver bygglov). Håller löv, smuts och snö borta från bilen. Vill ni kanske gå under ett tak från bilen till huset? Då kan vi knyta ihop garage och hus med en snygg vattentät segellösning.

Våra segel har få begränsningar och bara er fantasi sätter gränser.

Solsegel över pool

Solsegel för pool

Ge skugga över delar av poolen och altanen med en perfekt kombination av funktion och design som även ger ett bra solskydd och ett behagligt klimat. Det är också ett bra sätt att skydda sin pool från nedfallande skräp och löv som ofta hamnar i ens pool.

Här finns massor av sätt att få både design och funktion att harmonisera.

Nöjda kunder med villa och uteplats

Henrik Dorsins uteplats

Landställe i skärgården

Vår kund Henrik Dorsins fina altan är en soldränkt plats där det tyvärr blev för varmt för att vistas mitt på dagen. När solseglet kom upp kunde familjen få ett nytt användningsområde för sin altan.

Arkitektritad villa

Arkitektritad villa

Denna villa är signerad Paul Ross.  Här valde arkitekten att jobba med ett Designsegel och det passar perfekt in miljön med skön skugga för sittplatserna. 

Solsegel över pool

Villa med pool

På denna villa har vi gjort två olika segelinstallationer då familjen här behövde två lösningar som de ville skulle harmonisera. Då de har stora fönsterpartier behövde de skugga för att få ner temperaturen inne. 

Solsegel vid vattnet

Kundcase #1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Solsegel mansion

Kundcase #2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Solsegel och pergola

Kundcase #3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vårt erbjudande till dig som privatperson

Påverka själv

Varje solsegel och installation är exklusivt och unikt. Du påverkar själv utseende, färg och form om du önskar.

Serviceavtal

Med vårt serviceavtal får du en mycket bekväm lösning. Årlig besiktning, upp/nedtagning solsegel samt vinterförvaring!

Totalentreprenad

Varje installation görs av oss från början till slut. Design, stolpar, infästningar och segel - helheten levereras av oss.

Fördel Designsegel

En fast installation där du ändå ser himlen, kan få lägre inomhustemperatur och dessutom kan sätta installationen runt hörn.

Trygghet

Vi är ledande experter på solsegel i Sverige med lång och gedigen erfarenhet. Vi gör både skugganalys och besiktning av platsen.

Garanti

Med marknadens mest hållbara segel kan vi erbjuda Sveriges längsta garantitider. Upp till 10 år på ditt segel och installation.

Mer inspiration på våra sociala medier

Vad vill du veta mer om?

Svar på vanliga frågor för privatpersoner och installation i hus, villa, uteplats, pool och garage.

Alla våra installationer ser olika ut då varje hus och villa har unika förutsättningar. Därför ger vi alltid pris per offert när vi vet vilka förutsättningar just ditt projekt har. Kontakta oss om du vill veta mer.

Mindre projekt 3-4 veckor från beställning. Större projekt 6-8 veckor.

Vill man ha ett helt vattentätt solsegel så ska man gå på våra vattentäta segel. De släpper inte igenom något vatten alls. 

Ett vanligt solsegel är inte vattentätt men skyddar lite mot lättare nederbörd. 

Vindtåligheten för ett solsegel beror helt och hållet på hur robust installationen är. Vi använder alltid metallstolpar och rejäl markfästning, så våra installationer klarar vanligtvis upp till 38 m/s, vilket är ungefär vad orkanen Gudrun uppmätte som mest. Men det beror även på förutsättningarna och vi ger alltid ett utlåtande om vindtåligheten på just ditt solsegel.

Ditt solsegel kan bli smutsigt beroende på omgivning, avgaser nedfallande löv osv – Du kan själv spola av det med högtryckstvätt om du tycker det behövs. Vid serviceavtal ser vi över om seglet behöver tvättas och erbjuder även ett avtal med tvättjänst. 

De flesta seglen blockerar mellan 90-95% av UV-A och UV-B strålningen. Generellt sett blockerar de mörkare färgerna något bättre. 

När ett segel tillverkas byggs dessa kurvor in för att de sträcker ut materialet i mitten av seglet. Utan dessa kurvor kommer seglet inte kunna spännas ordentligt. Ju spändare segel desto längre livslängd.

Solseglen tillverkas i Australien (Monotec). Våra vattentäta segel kommer från Frankrike (Serge Ferrari). Dessa två leverantörer anses vara de bästa på hela världsmarknaden.

Det enklaste är att kontakta oss för att diskutera ditt projekt. Alla installationer i hus och villa är unika och vi är väldigt måna om att det blir så bra som möjligt för dig. Vi svarar i telefon och på mail i princip dygnet runt på både små och stora frågor. Använd kontaktuppgifterna nedan för att komma i kontakt med oss!

Dags att komma i kontakt?