Solsegel för skola & förskola

Pålitliga solskydd för förskolor och lekplatser

För att barns och pedagogers utevistelser ska bli säkra med tanke på UV-skydd behövs ordentliga installationer där en noggrann skugganalys genomförts och där monteringen av solskydd blir rätt.

Vi på Designsegel besiktigar utemiljön och ger sedan ett hållbart förslag som avsevärt förbättrar arbetsmiljön för både barn och pedagoger på skolor och förskolor. Med våra solsegel kan stora ytor täckas med rätt UV skydd som reducerar solens farliga strålar med upp till 97%. Det ger både barn och pedagoger ett fullgott uv-skydd och en behaglig miljö att vistas i. 

Serviceavtal och hållbarhet

Med vår gedigna mångåriga kunskap kan du vara trygg med att få en produkt som skyddar och också håller för både väder och vind. Att vårt serviceavtal dessutom gör att du inte behöver fundera på hur seglet ska vinterförvaras eller komma upp och ner gör hanteringen väldigt enkel för dig som kund. 

Med Designsegel som solskyddsleverantör kan du vara 100 % säker på att alla delar är funktionella och att seglet kommer upp och ner i tid varje säsong. 

Fördelar med Designsegel

Solsegel yta kvm

Investering - Pris per kvm

Skuggan med våra solsegel är hälften så dyr per m2 än annat alternativ på marknaden. 

Kom alltid ihåg att för skuggan man vill ha på marken behövs ca dubbla segelytan eller takytan, dvs att till sandlåda 4×4 m behövs solsegel 8×8 m.

*Läs mer under frågor och svar om det faktiska priset

Arbetsmiljö förskola

Arbetsmiljö för pedagoger och barn

Med våra hållbara solsegel uppnås högsta möjliga UV-skydd vilket skyddar både pedagoger och barns hud. De kan dessutom få en svalkande tillflyktsplats under varma dagar.

Kanske behövs ett vattentätt segel över skolans utescen eller skugga över platser där barnen kan ha uteklassrum för att få en än mer flexibel arbetsmiljö och en bättre utevistelse. 

Solsegel skugga

Behov av rätt solskydd

Vi skapar stora ytor som är väder- & solskyddade. Vi är de enda på marknaden som kan göra en tillförlitlig skugganalys.

Våra installationer ger mer skugga för den lågt stående svenska solen än ett fast skärmtak och de är mer flexibla, man kan ta ner dem vid behov. Dessutom släpper de in mer ljus vilket gör att det inte blir lika mörkt. 

Utvalda kunder inom skola och förskola

Förskolan Kullen

Förskolan Kullen Sundbyberg

Här är en förskola som verkligen har förstått värdet av att skydda barn och pedagoger.

Med dessa fina färgglada segel höjs hela utevistelsen, det känns både säkert, lekfullt och roligt att gå ut.

Solsegel lekplats Stockholm

Lekplats i Stockholms City

Här mellan husen finns barnens fina utegård men under sommaren blev det alldeles för varmt utan möjlighet till skugga

Med vårat fina designsegel så blev det enklare att söka skydd när solen blev för varm. 

Trollbäckens förskola

Göteborg Trollbäckens förskola

Här ville kunden skydda sandlådan och ge barnen en behaglig utevistelse. 

Ett fyra-punktssegel med 2 stolpar och 2 fasadinfästningar med hela 80 kvm skugga gjorde stor skillnad för arbetsmiljön på Trollbäckens förskola i Göteborg.

Designsegels löften till förskola & skola

Besiktning

Vi utför en noggrann besiktning av den tilltänkta platsen och gör en adekvat skugganalys som bifogas offerten.

Serviceavtal

Med vårt serviceavtal slipper personalen hantering av segel. Vi utför årlig besiktning, upp- & nedtagning samt vinterförvaring!

Totalentreprenad

Med vår arbetsmetod har vi kontroll över hela processen från början till slut. Alla delar i installationen görs direkt av oss.

m2

Våra solsegel kan täcka 4 ggr större ytor än någon annan på marknaden. De måttanpassas och skräddarsys efter platsens behov.

Trygghet

Vi är ledande experter på solsegel i Sverige med lång och gedigen erfarenhet. Att UV-skydda utsatta platser på bästa sätt är vår vardag.

Garanti

Med marknadens mest hållbara segel kan vi erbjuda Sveriges längsta garantitider. Upp till 10 år på ditt segel och installation.

Solskydd/UV skydd viktigare än någonsin

Rapporten från strålsäkerhetsmyndigheten är skarp och talar tydligt. Sverige har nu bland de högsta incidenstalen för hudcancer i världen. Bara Australien och Nya Zeeland ligger högre. Nu måste Sverige ta tag i problemet för att stoppa och minska risken.

solskydd förskola

Australien och Nya Zeeland är världsledande i förbyggande insatser för att få kontroll över hudcancern. Sverige bör ta efter menar UV-rådet: Sverige bör göra på liknande sätt, anpassat till riskgrupper som äldre och barn. UV-rådet ger bl.a. följande rekommendation;
Solskydd på förskolan & skolgården. Solexponering under barndomen anses spela en särskild roll för att utveckla malignt senare under livet. Därför är det viktigt att skydda barn från skadlig exponering. Solskydd på förskolor och skolgårdar rekommenderas för att ha tillgång till skugga med relevant uv skydd.

Ett riktigt och hållbart solskydd på förskolan är extremt viktigt för både barn och pedagoger och det är något vi på Designsegel tryckt länge på i vår kommunikation med skolor, förskolor och äldreboenden. Vår produkt ger den nödvändiga skuggan över stor yta och dessutom fullvärdigt UV- skydd, vilket många liknande produkter inte gör.
Har vi berättat att vår produkt tillverkas i Australien och har det högsta UV skyddet man kan få idag?Upp till 96%. Det finns inget bättre solskydd i Sverige idag sett till både UV skydd och ur hållbarhetssynpunkt.

Länk till Orginalartikel:
https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/press/nyheter/2021/sverige-har-snart-samma-nivaer-av-hudcancerfall-som-australien/

Mer inspiration på våra sociala medier

Beställning och upphandling

Vi på Designsegel har gjort hundratals installationer av solsegel, bland annat åt skolor, dagis, förskolor och andra offentliga miljöer. Ofta är kraven och förutsättningarna unika i dessa miljöer. Här delar vi med oss av våra erfarenheter för att underlätta för er i beställning och upphandling av solsegel.

Vad vill du veta mer om?

Svar på vanliga frågor kring solsegel för förskolor, dagis, skolor, uteplatser, lekplatser och lekparker.

Alla våra installationer ser olika ut då varje skola och förskola har unika förutsättningar. Därför ger vi alltid pris per offert när vi vet vilka förutsättningar just ditt projekt har. Kontakta oss om du vill veta mer.

Mindre projekt 3-4 veckor från beställning. Större projekt 6-8 veckor.

Vill man ha ett helt vattentätt solsegel så ska man gå på våra vattentäta segel. De släpper inte igenom något vatten alls. 

Ett vanligt solsegel är inte vattentätt men skyddar lite mot lättare nederbörd. 

Vindtåligheten för ett solsegel beror helt och hållet på hur robust installationen är. Vi använder alltid metallstolpar och rejäl markfästning, så våra installationer klarar vanligtvis upp till 38 m/s, vilket är ungefär vad orkanen Gudrun uppmätte som mest. Men det beror även på förutsättningarna och vi ger alltid ett utlåtande om vindtåligheten på just ditt solsegel.

Ditt solsegel kan bli smutsigt beronende på omgivning, avgaser nedfallande löv osv – Du kan själv spola av det med högtryckstvätt om du tycker det behövs. Vid serviceavtal ser vi över om seglet behöver tvättas och erbjuder även ett avtal med tvättjänst. 

De flesta seglen blockerar mellan 90-95% av UV-A och UV-B strålningen. Generellt sett blockerar de mörkare färgerna något bättre. 

När ett segel tillverkas byggs dessa kurvor in för att de sträcker ut materialet i mitten av seglet. Utan dessa kurvor kommer seglet inte kunna spännas ordentligt. Ju spändare segel desto längre livslängd.

Solseglen tillverkas i Australien (Monotec). Våra vattentäta segel kommer från Frankrike (Serge Ferrari). Dessa två leverantörer anses vara de bästa på hela världsmarknaden.

Det enklaste är att kontakta oss för att diskutera ditt projekt. Alla installationer är unika och vi är väldigt måna om att det blir så bra som möjligt för dig. Vi svarar i telefon och på mail i princip dygnet runt på både små och stora frågor. Använd kontaktuppgifterna nedan för att komma i kontakt med oss!

Dags att komma i kontakt?