Segelduk som solskydd

Segeldukar enligt Designsegel

Alla kanske inte känner till att segeldukar kan spännas upp och skapa ett effektivt och snyggt solskydd för altan, skugga för uteserveringar, uv-skydd för lekplatser med mera. De flesta kanske tänker på båtar när de hör ordet segelduk, men de kan även användas på land, dock är det en helt annan typ av produkt som krävs när man använder segeldukar som solskydd. Vi samarbetar med de främsta tillverkarna av segelduk i världen för att säkerställa att de funkar optimalt för sitt syfte.

Designad segelduk vs båtsegel

Segel för båtar och segel för solskydd kan se ganska lika ut, och namnet är definitivt snarlikt, så det är förståeligt att de blandas ihop. Men tro inte att du kan sätta upp ett båtsegel över din altan eller uteplats och tro att det skyddar mot sol och regn! För ett effektivt skydd behöver du specialanpassade segel som vi kallar solsegel. Ett båtsegel, som främst är till för att fånga vind, blir inte riktigt rätt. Här är några viktiga skillnader:

  • Vi använder alltid högspända segeldukar. som spänns med en rostfri vajer runt hela konstruktionen och ger otroligt bra styrka.
  • Fästpunkterna i segelduken samt på stolpe är av högsta kvalitet för att hålla för vind och stormbyar.
  • Våra segeldukar är framtagna för att tåla och stå emot UV-strålning och för att inte blekas vid stark sol.
  • Använder du vår vattentäta segelduk är fallet på seglet avgörande för avrinning

Leverantörer och material

Vi ser till att använda de allra bästa materialen till våra segeldukar, oavsett var i världen de finns. Australien är världsledande på segeldukar som solskydd och därför hittar vi två av våra leverantörer där: Monotec och Rainbow Shade. För våra vattentäta segeldukar använder vi erkända Serge Ferrari från Frankrike.