Segelduk för hotell & restaurang

Flexibla lösningar för uteservering, rooftop och innergård

En uteservering är beroende av vädret och oftast i ett utsatt läge. Antingen är det för varmt eller också regnar det. Någon form av segelduk eller väderskydd letar de flesta restauranger och hotell efter. Med våra designsegel kan du få skydd och svalka från solen men du kan också få regnskydd som avsevärt förlänger din säsong med uteservering. Att segelduken dessutom är designat helt efter dina förutsättningar gör att utseendet blir snyggt och förhöjer platsens estetik. En snygg och tilltalande uteservering drar till sig mer kunder. 

En av de största fördelarna enligt våra restaurangkunder är dock hållbarheten, med ett designsegel slipper man andra solskydd som ofta blåser sönder. Våra segeldukar är extremt vädertåliga och klarar alla väder. 

Trekantig, avlångt eller stor yta att täcka – Det finns inga hinder, då varje segel designas efter era specifika behov önskemål och krav. 

Vårt erbjudande till hotell & restaurang

Serviceavtal

Med vårt serviceavtal slipper ni hanteringen av solskydd. Vi utför årlig besiktning, upp- & nedtagning av solsegel samt vinterförvaring!

Totalentreprenad

Med vår arbetsmetod har vi kontroll över hela processen från början till slut. Alla delar i installationen görs direkt av oss.

Tåligt & hållbart

Med vår produkt är sönderblåsta parasoller och markiser ett minne blott. Vi installerar solskydd som tål väder och vind. I längden en mycket prisvärd investering.

Design

Med våra produkter får ni en unikt designad produkt som sticker ut och ger er uteservering det där lilla extra. En snygg uteservering kräver en snygg solskyddslösning.

Trygghet

Vi är ledande experter på solsegel i Sverige med lång och gedigen erfarenhet. Att skydda utsatta platser på bästa sätt är vår vardag.

Garanti

Med marknadens mest hållbara segel kan vi erbjuda Sveriges längsta garantitider. Upp till 10 år på segel och installation.

Utvalda kunder i hela Sverige

Levinskys

Lewinskys Burger

Kunden ville gärna utnyttja uteplatsen året runt. Med en utmanande uteservering i tårtbitsform behövdes en speciallösning.

Vi tog fram en stålstruktur där vi fäste ett vattentätt segel som nu är en uppskattad åretrunt-installation på denna restaurang.

Winery hotell

Winery Hotel

På Winery Hotel i Stockholm har vi satt ett stort vattentätt designsegel utan stolpar. Istället har vi nyttjat husets befintliga arkitektur och satt 14 fästpunkter som solseglet är spänt i. Seglet täcker nu barytan och entrén och ger en behagligare arbetsmiljö för barpersonalen. 

Österåker

Österåkers golfrestaurang

På denna restaurang ville kunden ha något unikt och iögonfallande men med god funktion.

Här finns 5 st solsegel och vattentäta segel som skydd över delar av uteserveringen. Denna mix ger ett spektakulärt uttryck. 

Mer inspiration på våra sociala medier

Beställning och upphandling

Vi på Designsegel har gjort hundratals installationer av solsegel åt hotell och restauranger. Ofta är kraven och förutsättningarna unika i dessa miljöer. Här delar vi med oss av våra erfarenheter för att underlätta för er i beställning och upphandling av solsegel.

Vad vill du veta mer om?

Svar på vanliga frågor för hotell, restaurang och installation på uteserveringar, rooftops och innergårdar.

Alla våra installationer ser olika ut då varje kund och projekt har unika förutsättningar. Därför ger vi alltid pris per offert när vi vet vilka förutsättningar just ert projekt har. Kontakta oss om ni vill veta mer.

Mindre projekt 3-4 veckor från beställning. Större projekt 6-8 veckor.

Vill man ha ett helt vattentätt solsegel så ska man gå på våra vattentäta segel. De släpper inte igenom något vatten alls. 

Ett vanligt solsegel är inte vattentätt men skyddar lite mot lättare nederbörd. 

Vindtåligheten för ett solsegel beror helt och hållet på hur robust installationen är. Vi använder alltid metallstolpar och rejäl markfästning, så våra installationer klarar vanligtvis upp till 38 m/s, vilket är ungefär vad orkanen Gudrun uppmätte som mest. Men det beror även på förutsättningarna och vi ger alltid ett utlåtande om vindtåligheten på just ditt solsegel.

Ditt solsegel kan bli smutsigt beronende på omgivning, avgaser nedfallande löv osv – Du kan själv spola av det med högtryckstvätt om du tycker det behövs. Vid serviceavtal ser vi över om seglet behöver tvättas och erbjuder även ett avtal med tvättjänst. 

De flesta seglen blockerar mellan 90-95% av UV-A och UV-B strålningen. Generellt sett blockerar de mörkare färgerna något bättre. 

När ett segel tillverkas byggs dessa kurvor in för att de sträcker ut materialet i mitten av seglet. Utan dessa kurvor kommer seglet inte kunna spännas ordentligt. Ju spändare segel desto längre livslängd.

Solseglen tillverkas i Australien (Monotec). Våra vattentäta segel kommer från Frankrike (Serge Ferrari). Dessa två leverantörer anses vara de bästa på hela världsmarknaden.

Det enklaste är att kontakta oss för att diskutera ditt projekt. Alla installationer är unika och vi är väldigt måna om att det blir så bra som möjligt för dig. Vi svarar i telefon och på mail i princip dygnet runt på både små och stora frågor. Använd kontaktuppgifterna nedan för att komma i kontakt med oss!

Dags att komma i kontakt?