Vackra segeltak för uteplatser

Segeltak som solskydd

Segeltak ger den optimala balansen mellan gott solskydd och en luftig känsla. Med en pergola eller glastak får du knappt något solskydd alls, medans ett fast tak ”stänger ute” omgivningarna. Ett segeltak från Designsegel är konstruerat i material som släpper igenom en del av ljuset men stoppar nästan all uv-strålning och skyddar dessutom mot regn. Om du letar efter segeltak för villa så kan det vara viktigt att måttanpassa och designa seglet smakfullt för just din uteplats. Behöver ni segeltak för café, restaurang eller hotell så bör ni tänka på vattentäta segel och en installation som är lätt att sätta upp och ta ner. Är ni ute efter ett segeltak för skola eller lekplats så är det viktigt att det ger rätt uv-skydd och att ni väljer en leverantör med vana av upphandlingar av solskydd.

Är segeltak och solsegel samma sak?

Nja. Ofta kan segeltak, eller segeldukstak som det också brukar kallas, betyda en standardiserad produkt med fasta mått och ibland tillverkas de av omsydda båtsegel. Därför föredrar vi att använda termen “solsegel” eller ”designsegel” för de måttbeställda och specialanpassade solskydd vi erbjuder. Ett segeltak som är gjort av traditionell segelduk har oftast en “buk” – en inbyggnad i seglet för att fånga vind. Resultatet är en fladdrande installation som har en förkortad livslängd. Här är några saker som utmärker våra produkter:

  • Vi använder alltid högspända segel som spänns med en rostfri vajer runt hela taket och ger bra stabilitet.
  • Fästpunkterna i segeltaken och stolpe är konstruerade för att hålla för vind och stormbyar.
  • Våra segeltak är framtagna för att tåla och stå emot UV-strålning och för att stå emot stark sol.
  • Använder du vår vattentäta duk är fallet på taket avgörande för avrinning

Våra leverantörer

Vi på Designsegel använder bara produkter av högsta kvalitet. Våra stolpar är stabila och håller för alla väder och vind. Till seglen för våra segeltak/ segeldukstak använder vi oss av några av världens ledande tillverkare. Läs mer hos Serge Ferrari och Monotec 370.